B&B La Suite

Deze champagnes van David Leclapart zijn het perfecte cadeau

BESTEL DE GERENOMMEERDE CHAMPAGNES VAN DAVID LÉCLAPART BIJ SANS CRAVATE

Ben je op zoek naar het ideale cadeau voor een champagneliefhebber? Sinds kort bieden we twee unieke champagnes van gerenommeerd wijnmaker David Léclapart aan op de webshop van Sans Cravate. Een voorproefje krijg je hieronder!

Champagne L'Amateur 

De eerste champagne van David Léclapart is de blanc de blancs L'Amateur uit het wijnjaar 2020. De wijndruiven van deze chardonnay van 100%, werden geoogst van verschillende wijngaarden van Trépail en gerijpt op tweedehandsvaten.  

Laat je zeker niet misleiden door de naam, want amateuristisch is deze champagne absoluut niet. De L'Amateur heeft een romige, maar evenwichtige smaak in de mond. Je proeft zuivere frisheid en Léclaparts respect voor de wijnranken vanaf de eerste slok. 

Bestel nu L'Amateur

PHOTO 2023 11 07 22 36 30

Champagne L'Aphrodisiaque 

Een echte verzamelaar en op zoek naar een zeer indrukwekkende champagne? Vul je collectie dan aan met de meer premium L'Aphrodisiaque uit het jara 2018. Deze champagne bestaat voor 80% uit chardonnay en 20% pinot noir. De druiven werden door Léclapart geteeld op slechts een perceel in Trépail. 

De L'Aphrodisiaque doet eerder kruidig aan. De stijl is dan weer elegant en complex. 

Bestel nu L'Aphrodisiaque

PHOTO 2023 11 07 22 36 30 2

Over wijnmaker David Léclapart

David Léclapart leerde de kunst van het wijnmaken van zijn vader, die het op zijn beurt leerde van zíjn vader. Op het familiedomein in Trépail, een dorp dat bekend staat om premier cru-champagnes, oogst hij de druiven met het grootste respect voor de terroir. Hij is een van de bekendste biodynamische wijnbouwers van het moment. En dat proef je, want zijn champagnes en wijnen zijn bekend om hun hoge kwaliteit en zuiverheid.